Doorwerken in de zomervakantie: de voordelen


De zomerperiode is weer aangebroken! Voor sommigen betekent dat zon, zee, strand en chillen met vrienden en familie. Voor anderen is dit juist een periode om door te werken. Hoewel dat laatste in eerste instantie niet iets positiefs lijkt, zitten er heel wat voordelen vast aan doorwerken tijdens de zomer:

 

1. Extra bijverdienen

Waarschijnlijk één van de belangrijkste redenen: Met zomerwerk kun je lekker bijverdienen! Of je nou fulltime door knalt of parttime aan de slag gaat, zo weet je in ieder geval zeker dat jouw bankrekening gevuld wordt tijden de zomerperiode.

 

2. Minder files

Buiten de vakantieperiodes staat er dagelijks zo’n 300 tot 400 kilometer file. Tijdens de vakantieperiode is het veel rustiger op de weg. Zo vertelt de Verkeersinformatiedienst dat tijdens de zomerperiode (tot oktober) in de ochtend hooguit 25 kilometer file staat en ’s avonds 50 kilometer. Het is natuurlijk ook rustiger in het openbaar vervoer!

 

3. Werkdagen lijken korter

Tijdens de zomermaanden is de balans werk/privé beter. Dat klinkt misschien tegenstrijdig. Omdat veel mensen in jouw omgeving op vakantie zijn, spreek je minder af en heb je meer tijd voor jezelf. Bovendien lijken de avonden langer, omdat het pas laat donker wordt en de temperatuur aangenamer is.

 

4. Er hangt een andere sfeer op het werk

Het klinkt misschien gek, maar als je samen met een paar collega’s over bent dan krijg je vaak echt een saamhorigheidsgevoel. Samen bewaak je het fort. Ook heerst er een meer ontspannen sfeer, wat het werken prettiger maakt.

 

5. Goedkoper op vakantie buiten het zomerseizoen

In de zomer gaan meer mensen op vakantie, dus zijn vakanties dan duurder. Buiten het hoogseizoen kun je voor (bijna) de helft van de prijs genieten van een welverdiende vakantie. Een win-win dus: extra geld door zomerwerk én geld besparen op je vakantie.