“Een ongeluk zit in een klein hoekje”


Hoera! Onze collega Saskia heeft haar VCU-certificaat gehaald

“Wij vinden het heel belangrijk dat onze uitzendkrachten veilig en gezond kunnen werken. Daarom is het ook noodzaak dat ons kantoor en iedere werknemer een VCU-certificaat hebben. Zo werken we allemaal volgens de juiste norm”.

 

VCU?

VCU is dé standaard in veilig en gezond werken. VCU staat voor Veiligheid en gezondheid (VG) Checklist Uitzendkrachten. Met een VCU-certificaat laat je zien dat je als uitzendbureau veilig en gezond werken belangrijk vindt. Zeker in de bouw- en techniekbranche geen overbodige luxe.

 

Dingen die vanzelfsprekend leken, blijken vol risico’s

Onze collega Saskia heeft gisteren haar VCU-certificaat gehaald. Gefeliciteerd!! Saskia: “Ik ben me er nu veel meer bewust van dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Je krijgt zo’n goed inzicht in wat er allemaal kan fout gaan op de werkvloer. Dingen die zo vanzelfsprekend lijken, kunnen vol risico’s zijn. Een voorbeeld is het werken met gereedschappen, dat kan zonder de juiste materialen en instructies gewoon gevaarlijk zijn.”

 

Veiligheid van onze uitzendkrachten serieus

“Door gesprekken te hebben met uitzendkrachten en een formulier te laten tekenen met alle veiligheidsinstructies, proberen we ze bewust te maken van risico’s”, zegt Saskia. Het doel? “Dat de uitzendkrachten die risicovolle werkzaamheden uitvoeren, toch gezond en veilig werken.” Met het VCU-certificaat laat Bergland Uitzendbureau zien dat ze de veiligheid van uitzendkrachten heel serieus neemt.